Tárkonyos kecsege recept
Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú kecsege
- 5 dkg vaj
- 1 citrom leve
- só
A mártáshoz:
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl csontlé
- ecet
- só
- 1 csokor tárkony
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
Az apróra vágott tárkonyt egy kevés ecetben 1 napig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és az ecetes tárkonnyal, csipet cukorral meg sóval ízesítjük. Közben a kecsegét megtisztítva tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna, megsózzuk, vajdarabkákkal meghintjük, citromlével megöntözzük, és a sütőben megsütjük. Ha puha, a mártást ráöntjük, és együtt még egyszer átmelegítjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

