Tárkonyos kecsege recept

Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú kecsege
- 5 dkg vaj
- 1 citrom leve
- só
A mártáshoz:
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl csontlé
- ecet
- só
- 1 csokor tárkony
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
Az apróra vágott tárkonyt egy kevés ecetben 1 napig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és az ecetes tárkonnyal, csipet cukorral meg sóval ízesítjük. Közben a kecsegét megtisztítva tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna, megsózzuk, vajdarabkákkal meghintjük, citromlével megöntözzük, és a sütőben megsütjük. Ha puha, a mártást ráöntjük, és együtt még egyszer átmelegítjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »