Sült tengeri apró hal / Caca recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- gyorsfagyasztott tengeri apró hal
- étolaj
- só
- citromlé
Elkészítése:
A felforrósított olajban megfelelő adagokban megsütjük a halat, amit azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Megsózva, esetleg citromlével megcsorgatva fogyasztjuk. Mivel nem csak a tengerparti sütödékben, hanem egyes éttermek kínálatában is szerepelt a caca, ott sült burgonyát is tálalnak mellé.
Tipp:
FONTOS, hogy forrónak kell lennie az olajnak, mert a hal így őrzi meg ropogósságát, és így nem hűti vissza az olajat.
Aki járt Bulgária tengerpartján a 70-es, 80-as években, a sopszka saláta mellett nosztalgiával emlékszik vissza a cacára, a sült tengeri apró halra, amit a tengerparton sütöttek, és legtöbbször hajtogatott újságpapírban lehetett (szinte fillérekért) kapni frissen, forrón. Aki megkóstolta, soha nem felejti el!
Blogomban bővebben írok róla, meg a hozzá fűződő emlékeimről is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »