Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tengeri apró hal / Caca recept

Sült tengeri apró hal / Caca
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • gyorsfagyasztott tengeri apró hal
    • étolaj
    • citromlé

    Elkészítése:

    A felforrósított olajban megfelelő adagokban megsütjük a halat, amit azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Megsózva, esetleg citromlével megcsorgatva fogyasztjuk. Mivel nem csak a tengerparti sütödékben, hanem egyes éttermek kínálatában is szerepelt a caca, ott sült burgonyát is tálalnak mellé.

    Tipp:

    FONTOS, hogy forrónak kell lennie az olajnak, mert a hal így őrzi meg ropogósságát, és így nem hűti vissza az olajat.

    Aki járt Bulgária tengerpartján a 70-es, 80-as években, a sopszka saláta mellett nosztalgiával emlékszik vissza a cacára, a sült tengeri apró halra, amit a tengerparton sütöttek, és legtöbbször hajtogatott újságpapírban lehetett (szinte fillérekért) kapni frissen, forrón. Aki megkóstolta, soha nem felejti el!

    Blogomban bővebben írok róla, meg a hozzá fűződő emlékeimről is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá