Hozzávalók:
Elkészítése:
A felforrósított olajban megfelelő adagokban megsütjük a halat, amit azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Megsózva, esetleg citromlével megcsorgatva fogyasztjuk. Mivel nem csak a tengerparti sütödékben, hanem egyes éttermek kínálatában is szerepelt a caca, ott sült burgonyát is tálalnak mellé.
FONTOS, hogy forrónak kell lennie az olajnak, mert a hal így őrzi meg ropogósságát, és így nem hűti vissza az olajat.
Aki járt Bulgária tengerpartján a 70-es, 80-as években, a sopszka saláta mellett nosztalgiával emlékszik vissza a cacára, a sült tengeri apró halra, amit a tengerparton sütöttek, és legtöbbször hajtogatott újságpapírban lehetett (szinte fillérekért) kapni frissen, forrón. Aki megkóstolta, soha nem felejti el!
Blogomban bővebben írok róla, meg a hozzá fűződő emlékeimről is.