Sült hal görögösen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom
- 4 szál szárzeller
- 4 sárgarépa
- 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kristálycukor
- 1 citrom
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A félfőre vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.
Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és 4 db felaprított citromkarikát. Cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyemzölddel és majoránnával.
A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm, és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom.
A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
A sült hal görögösen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »