Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hal görögösen recept

Sült hal görögösen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg paradicsom
    • 4 szál szárzeller
    • 4 sárgarépa
    • 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk kristálycukor
    • 1 citrom
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 tk majoránna
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A félfőre vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.

    Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és 4 db felaprított citromkarikát. Cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyemzölddel és majoránnával.

    A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm, és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom.

    A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm.

    A sült hal görögösen kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 77 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá