Sült hal görögösen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom
- 4 szál szárzeller
- 4 sárgarépa
- 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kristálycukor
- 1 citrom
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A félfőre vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.
Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és 4 db felaprított citromkarikát. Cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyemzölddel és majoránnával.
A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm, és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom.
A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
A sült hal görögösen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »