Sült hal görögösen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom
- 4 szál szárzeller
- 4 sárgarépa
- 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kristálycukor
- 1 citrom
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A félfőre vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.
Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és 4 db felaprított citromkarikát. Cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyemzölddel és majoránnával.
A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm, és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom.
A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
A sült hal görögösen kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »