Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával recept

Hozzávalók:
- süllő szeletek
- liszt
- pirospaprika
- só bors
A majonézes burgonyasalátához:
- 1 kg főtt burgonya
- 450 gr tejföl
- 1 db csemege uborka
- 5 dkg trappista sajt
- só
- őrölt bors
- 1 tubus majonéz
- 1 tk mustár
- 1 nagy fej lila hagymakarikák
- olaj
- őrölt bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint citromlé
Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk. A paprikát a liszttel összekeverjük, a halszeleteket bele forgatjuk, és olajon szép aranybarnára kisütjük.
A saláta készítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, felkarikázzuk, majd elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát és a lilahagymát vékony karikákra felszeljük. Felaprítjuk a fokhagymát, a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, a sajt darabkákat és a feldarabolt csemegeuborkát.
Ráöntjük a burgonyára és hűtőbe tesszük. Pár óráig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »