Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süllő szalonnával, fokhagymával spékelve recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 db 1,5-2 kg-os süllő
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 pohár tejföl

    Elkészítése:

    A süllőt megtisztítjuk és beirdaljuk. Sózzuk kívül-belül. Csíkokra szeljük a szalonnát és a fokhagymát is. Megtűzdeljük velük a halat.

    Minden vágásba kerüljön szalonna és fokhagyma is. Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 15 percig. Rákenjük a tejfölt és visszatesszük a sütőbe, amíg rápirul.

    Tipp:

    Nagyon finom, ünnepi étel. Nálunk Szenteste nem múlhat el nélküle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá