Süllő szalonnával, fokhagymával spékelve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5-2 kg-os süllő
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl

Elkészítése:

A süllőt megtisztítjuk és beirdaljuk. Sózzuk kívül-belül. Csíkokra szeljük a szalonnát és a fokhagymát is. Megtűzdeljük velük a halat.

Minden vágásba kerüljön szalonna és fokhagyma is. Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 15 percig. Rákenjük a tejfölt és visszatesszük a sütőbe, amíg rápirul.

Tipp:

Nagyon finom, ünnepi étel. Nálunk Szenteste nem múlhat el nélküle.