Süllő fokhagymával és szalonnával recept

Hozzávalók:
- 2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg)
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 3 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- só, kakukkfű, bors
- 25 dkg burgonya
- 1 fél citrom leve
Elkészítése: ó
A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb. 30 percig. A maradék fokhagymát, a szalonnát felszeljük. A hagymát az irdalásba nyomkodjuk, a szalonnát ráterítjük. A burgonyát felkarikázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd az üveg edény aljára tesszük.
A halakat ráhalmozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel. Majd alufóliával lefedve 20 percig sütjük. Amikor a krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát és 3 percig pirítjuk. Amikor tálaljuk, egy kis citrommal lelocsoljuk. Csak a szálkára kell figyelni, mert azért akad benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »