Sajtos sült hal recept
Hozzávalók:
- 60 dkg fagyasztott lazac vagy tonhal
- 8 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg reszelt sajt
- só
- szerecsendió
- citromlé
Elkészítés:
A felengedett tonhalat megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és a vaj felével kikent tűzálló tálban, alufóliával letakarva a sütőben megsütjük. Elkészítjük a mártást: a többi vajat a liszttel meg a tejjel sűrűre főzzük, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját, azt a levet, amit a hal a sütés során engedett, és sót meg egy csipet reszelt szerecsendiót. A halszeleteket a mártással leöntjük, a maradék sajtot a tetejére szórjuk, és a sütőben megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

