Sajtos sült hal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg fagyasztott lazac vagy tonhal
  • 8 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • citromlé

Elkészítés:
A felengedett tonhalat megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és a vaj felével kikent tűzálló tálban, alufóliával letakarva a sütőben megsütjük. Elkészítjük a mártást: a többi vajat a liszttel meg a tejjel sűrűre főzzük, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját, azt a levet, amit a hal a sütés során engedett, és sót meg egy csipet reszelt szerecsendiót. A halszeleteket a mártással leöntjük, a maradék sajtot a tetejére szórjuk, és a sütőben megpirítjuk.