Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajt alatt sült kefires hal recept

Sajt alatt sült kefires hal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb szelet tengeri halfilé
    • 1 kk só
    • 2 kk házi készítésű fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 ek olaj a tepsibe
    • 1 ek zsemlemorzsa a tepsibe
    • 1,5-2 dl kefir
    • 5 dkg reszelt trappista sajt

    Elkészítése:

    A halszeleteket hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, megszórjuk sóval.
    A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.

    A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket, és meghintjük a borssal.

    Egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat 4-4 perc alatt elősütjük. Külön olaj nem szükséges alá. A forgatáshoz érdemes egy lapátszerű konyhai eszközt használni, mert a halfilé könnyen törik.

    Egy kisebb méretű jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.
    A kefirt egy tálkába öntjük. Az elősütött szeleteket megforgatjuk benne, óvatosan, hogy ne törjenek szét. Majd az előkészített jénaiba fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk, és a reszelt sajttal befedjük a halakat.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

    Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk. Akik szeretik, citrommal is ízesíthetik.

    Tipp:

    Sajnos nem olyan gyakran fogyasztunk halat, mint ahogy azt kellene. A rántott hal és a paprikás lisztben sült hekk mellett ez egy újdonság volt nálunk.

    A sajt alatt sült kefires hal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 121 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá