Sajt alatt sült kefires hal recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb szelet tengeri halfilé
- 1 kk só
- 2 kk házi készítésű fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek olaj a tepsibe
- 1 ek zsemlemorzsa a tepsibe
- 1,5-2 dl kefir
- 5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A halszeleteket hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, megszórjuk sóval.
A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.
A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket, és meghintjük a borssal.
Egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat 4-4 perc alatt elősütjük. Külön olaj nem szükséges alá. A forgatáshoz érdemes egy lapátszerű konyhai eszközt használni, mert a halfilé könnyen törik.
Egy kisebb méretű jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.
A kefirt egy tálkába öntjük. Az elősütött szeleteket megforgatjuk benne, óvatosan, hogy ne törjenek szét. Majd az előkészített jénaiba fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk, és a reszelt sajttal befedjük a halakat.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk. Akik szeretik, citrommal is ízesíthetik.
Tipp:
Sajnos nem olyan gyakran fogyasztunk halat, mint ahogy azt kellene. A rántott hal és a paprikás lisztben sült hekk mellett ez egy újdonság volt nálunk.
A sajt alatt sült kefires hal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g