Roston sült harcsafilé vegyes zöldségkörettel recept

Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott tengeri harcsafilé
- kevés liszt
- kevés őrölt pirospaprika
- só
- fél citrom leve
- napraforgóolaj a hal sütéséhez
- 5 szem krumpli
- 1 kisebb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g gyorsfagyasztott vegyes zöldség ( karfiol, brokkoli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, stb.)
- frissen őrölt bors
- kevés balzsamecet
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A fagyasztott halszeleteket kiolvasztjuk, lecsepegtetjük. (Lehet készíteni friss, filézett (szálkamentes) halszeletekből is.)
A halszeleteket mindkét oldalán enyhén megsózzuk, megborsozzuk, citromlével enyhén megcsorgatjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük úgy, hogy a szeletek egymással érintkezzenek.
Mikor kicsit pácolódott a hal, gondosan leitatjuk mindegyikről külön-külön a nedvet, majd paprikás lisztbe forgatjuk őket. Bőséges napraforgóolajban kisütjük a halszeleteket.
Közben a krumplit megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük annyira, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós maradjon.
Leszűrjük, majd az előre elkészített más zöldségfélékkel együtt kevés olívaolajon serpenyőben körbe pirítjuk őket.
Hozzáadjuk az apróbbra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és a zöldségek pirítása közben, a lángot levéve, pár csepp balzsamecetet is csorgatunk a serpenyőbe.
Enyhén megsózzuk, kevés borsot őrlünk rá, majd tányérra halmozzuk. A sült halszeletekkel a tetején tálaljuk. Kímélő, rendkívül egészséges ebéd, vagy vacsora, más köretet nem is igényel.
Tipp:
Hazánkban a halfogyasztás jóval kevesebb, mint más nemzetek esetében, nem beszélve a tengerparttal is rendelkező országokéval összehasonlítva. Pedig a halak koleszterinszegények, ásványi anyagokban és vitaminokban rendkívül gazdagok. Egészségünkre minden esetben kedvező hatásúak.
A roston sült harcsafilé vegyes zöldségkörettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »