Rántott tengeri hal fűszeres krumplival és salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
- 1 kg krumpli
- fokhagymapor
- medvehagyma
- só
Salátához:
- 1 jégsaláta
- 1 közepes cukkini
- 2 sörretek
- 1 paprika
- 1 csemegekukorica konzerv
- 0,5 citrom leve
- 1-2 ek balzsamecet krém
- 1-2 ek juharszirup, vagy méz
- 2-3 ek mogyoróolaj
Elkészítése:
Krumpli készítése:
A krumplit (lehetőleg kisebbek és egyforma méretűek legyenek a darabok) alaposan megmossuk, lábasba tesszük és héjában megfőzzük. A héját lehúzzuk és bő, forró olajban arany színűre sütjük.
Még forrón megszórjuk fokhagymaporral és apróra vágott friss medvehagymával.
Saláta készítése:
A cukkini hosszában 4 felé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A retket szintén előbb negyedekre, majd szeletekre vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
A zöldségeket a lecsepegtetett kukoricával együtt egy salátás tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével, juharsziruppal, balzsamecettel és mogyoróolajjal és alaposan átforgatjuk.
A halat fagyosan, bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat hagyjuk lecsepegni.
A sült halat a krumplival és a salátával tálaljuk.