Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott tengeri hal fűszeres krumplival és salátával recept

Rántott tengeri hal fűszeres krumplival és salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
    • 1 kg krumpli
    • fokhagymapor
    • medvehagyma

    Salátához:

    • 1 jégsaláta
    • 1 közepes cukkini
    • 2 sörretek
    • 1 paprika
    • 1 csemegekukorica konzerv
    • 0,5 citrom leve
    • 1-2 ek balzsamecet krém
    • 1-2 ek juharszirup, vagy méz
    • 2-3 ek mogyoróolaj

    Elkészítése:

    Krumpli készítése:

    A krumplit (lehetőleg kisebbek és egyforma méretűek legyenek a darabok) alaposan megmossuk, lábasba tesszük és héjában megfőzzük. A héját lehúzzuk és bő, forró olajban arany színűre sütjük.

    Még forrón megszórjuk fokhagymaporral és apróra vágott friss medvehagymával.

    Saláta készítése:

    A cukkini hosszában 4 felé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A retket szintén előbb negyedekre, majd szeletekre vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk.

    A zöldségeket a lecsepegtetett kukoricával együtt egy salátás tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével, juharsziruppal, balzsamecettel és mogyoróolajjal és alaposan átforgatjuk.

    A halat fagyosan, bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat hagyjuk lecsepegni.

    A sült halat a krumplival és a salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá