Rántott tengeri hal fűszeres krumplival és salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
  • 1 kg krumpli
  • fokhagymapor
  • medvehagyma

Salátához:

  • 1 jégsaláta
  • 1 közepes cukkini
  • 2 sörretek
  • 1 paprika
  • 1 csemegekukorica konzerv
  • 0,5 citrom leve
  • 1-2 ek balzsamecet krém
  • 1-2 ek juharszirup, vagy méz
  • 2-3 ek mogyoróolaj

Elkészítése:

Krumpli készítése:

A krumplit (lehetőleg kisebbek és egyforma méretűek legyenek a darabok) alaposan megmossuk, lábasba tesszük és héjában megfőzzük. A héját lehúzzuk és bő, forró olajban arany színűre sütjük.

Még forrón megszórjuk fokhagymaporral és apróra vágott friss medvehagymával.

Saláta készítése:

A cukkini hosszában 4 felé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A retket szintén előbb negyedekre, majd szeletekre vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk.

A zöldségeket a lecsepegtetett kukoricával együtt egy salátás tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével, juharsziruppal, balzsamecettel és mogyoróolajjal és alaposan átforgatjuk.

A halat fagyosan, bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat hagyjuk lecsepegni.

A sült halat a krumplival és a salátával tálaljuk.