Rántott pontyfilé recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pontyfilé
- 3 ek finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A halhúst megmosom, és hosszában kettévágom. A hasa részét fél tenyérnyi darabokra vágom. A háta részét beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át, a bőrét ne, így a szeletek egyben maradnak. Amikor 3 cm-t beirdaltam, levágom a szeletet. Ezt addig folytatom, míg végig nem érek az egész halon.
Ha elkészültek a szeletek, sózom, ízlés szerint enyhén borsozom, és 30 percre hűtőbe teszem. Ezután a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, majd bő olajban kisütöm.
Karácsonykor ecetes, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.
Ezen túlmenően bármilyen körettel kínálható.
A rántott pontyfilé kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 174 kcal
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.