Rántott pangasius / cápaharcsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag (1 kg) fagyasztott pangasius
- só
- őrölt bors
- mustár
- kevés citromlé
- liszt
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa a panírhoz
- esetleg kevés szezámmag
Elkészítése:
A pangasius tenyésztett hal. Magyarul cápaharcsának hívják. A kampány ellenére nem egészségtelen, sőt igen finom, ízletes halféle tele azokkal a vitaminokkal, melyekre minden embernek hetente legalább egyszer szüksége lenne. Fagyasztott halról van szó, ami kiolvasztása során tömegének 20 %-át elveszti.
Én tésztaszűrőben szoktam leolvasztani, majd le is törlöm mielőtt paníroznám. Előbb viszont megsózom, megborsozom mindkét oldalát, és néhány csepp citromlével,valamint kevés mustárral is ízesítem. A szeleteket egymásra rakom, majd egy éjszakára egy tállal hűtőbe teszem.
Másnap liszttel, felvert tojással, és zsemlemorzsával panírozom. A zsemlemorzsához keverhető kevés szezámmag is!
A bepanírozott halszeleteket forró, bő olajban sütöm ki, mindkét oldalán, rövid ideig. A halat túl lehet sütni, akkor rágós lesz!
Tartármártást is adunk a tálaláshoz.