Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott pangasius / cápaharcsa recept

Rántott pangasius / cápaharcsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag (1 kg) fagyasztott pangasius
    • őrölt bors
    • mustár
    • kevés citromlé
    • liszt
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa a panírhoz
    • esetleg kevés szezámmag

    Elkészítése:

    A pangasius tenyésztett hal. Magyarul cápaharcsának hívják. A kampány ellenére nem egészségtelen, sőt igen finom, ízletes halféle tele azokkal a vitaminokkal, melyekre minden embernek hetente legalább egyszer szüksége lenne. Fagyasztott halról van szó, ami kiolvasztása során tömegének 20 %-át elveszti.

    Én tésztaszűrőben szoktam leolvasztani, majd le is törlöm mielőtt paníroznám. Előbb viszont megsózom, megborsozom mindkét oldalát, és néhány csepp citromlével,valamint kevés mustárral is ízesítem. A szeleteket egymásra rakom, majd egy éjszakára egy tállal hűtőbe teszem.

    Másnap liszttel, felvert tojással, és zsemlemorzsával panírozom. A zsemlemorzsához keverhető kevés szezámmag is!

    A bepanírozott halszeleteket forró, bő olajban sütöm ki, mindkét oldalán, rövid ideig. A halat túl lehet sütni, akkor rágós lesz!

    Tartármártást is adunk a tálaláshoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá