Rántott pangasius / cápaharcsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag (1 kg) fagyasztott pangasius
  • őrölt bors
  • mustár
  • kevés citromlé
  • liszt
  • 5 db tojás
  • zsemlemorzsa a panírhoz
  • esetleg kevés szezámmag

Elkészítése:

A pangasius tenyésztett hal. Magyarul cápaharcsának hívják. A kampány ellenére nem egészségtelen, sőt igen finom, ízletes halféle tele azokkal a vitaminokkal, melyekre minden embernek hetente legalább egyszer szüksége lenne. Fagyasztott halról van szó, ami kiolvasztása során tömegének 20 %-át elveszti.

Én tésztaszűrőben szoktam leolvasztani, majd le is törlöm mielőtt paníroznám. Előbb viszont megsózom, megborsozom mindkét oldalát, és néhány csepp citromlével,valamint kevés mustárral is ízesítem. A szeleteket egymásra rakom, majd egy éjszakára egy tállal hűtőbe teszem.

Másnap liszttel, felvert tojással, és zsemlemorzsával panírozom. A zsemlemorzsához keverhető kevés szezámmag is!

A bepanírozott halszeleteket forró, bő olajban sütöm ki, mindkét oldalán, rövid ideig. A halat túl lehet sütni, akkor rágós lesz!

Tartármártást is adunk a tálaláshoz.