Rántott hal zöldséges rizzsel recept
Hozzávalók:
- 1 kg panírozott tengeri hal (fagyasztott)
- 2 csomag fagyasztott zöldségkeverék (kelbimbó, karfiol, sárgarépa)
- 5 dkg vaj
- 1 bögre rizs
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük.
2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön, időnként megkeverve fedő alatt puhára pároljuk.
A maradék vajat egy másik edényben felhevítjük, rátesszük a fagyott zöldségeket. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Ha kész, óvatosan összeforgatjuk a rizzsel, és a hal mellé kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

