Provanszi halfiié recept

Hozzávalók:
- 8 szelet mélyhűtött tengeri hal
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 kis ágacska rozmaring
Elkészítés:
A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, és belefektetjük a felengedett, megsózott halat. A tetejére kenjük a tejfölt, és a sajttal meghintjük. A sütőben 15 percig sütjük. Közben a maradék vajban megpirítjuk a hagymát, a liszttel meghintjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vizet, a tört fokhagymát és a többi ízesítőt. Alaposan összeforraljuk, és a kisült hal köré öntve, spagettivel vagy petrezselymes lőtt burgonyával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »