Provanszi halfiié recept

Hozzávalók:
- 8 szelet mélyhűtött tengeri hal
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 kis ágacska rozmaring
Elkészítés:
A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, és belefektetjük a felengedett, megsózott halat. A tetejére kenjük a tejfölt, és a sajttal meghintjük. A sütőben 15 percig sütjük. Közben a maradék vajban megpirítjuk a hagymát, a liszttel meghintjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vizet, a tört fokhagymát és a többi ízesítőt. Alaposan összeforraljuk, és a kisült hal köré öntve, spagettivel vagy petrezselymes lőtt burgonyával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »