Pontypaprikás galuskával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg halfilé
- 6 dkg. zsír
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 6 dkg. hagyma
- 15 dkg. gomba
- 1 ek. liszt
- 2 dl. tejföl
- 1 kk. só, paprika
- 1 dl. fehérbor
Elkészítése: Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük paprikával, felengedjük borral, beletesszük a halat, és fedő alatt pároljuk. 10 perc múlva belekeverjük a tejföllel elkevert liszté, és még 2 percig főzzük. Szaggatott galuskával, karikára vágott erős paprikával kínáljuk.
Megjegyzés: Ha nem hipermarketben, hanem piacon vagy halásztól vesszük a halat, nagyságrendekkel olcsóbban kijövünk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »