Pontypaprikás galuskával recept
Hozzávalók:
- 60 dkg halfilé
- 6 dkg. zsír
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 6 dkg. hagyma
- 15 dkg. gomba
- 1 ek. liszt
- 2 dl. tejföl
- 1 kk. só, paprika
- 1 dl. fehérbor
Elkészítése: Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük paprikával, felengedjük borral, beletesszük a halat, és fedő alatt pároljuk. 10 perc múlva belekeverjük a tejföllel elkevert liszté, és még 2 percig főzzük. Szaggatott galuskával, karikára vágott erős paprikával kínáljuk.
Megjegyzés: Ha nem hipermarketben, hanem piacon vagy halásztól vesszük a halat, nagyságrendekkel olcsóbban kijövünk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

