Pontypaprikás galuskával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg halfilé
  • 6 dkg. zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 6 dkg. hagyma
  • 15 dkg. gomba
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl. tejföl
  • 1 kk. só, paprika
  • 1 dl. fehérbor

Elkészítése:  Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük paprikával, felengedjük borral, beletesszük a halat, és fedő alatt pároljuk. 10 perc múlva belekeverjük a tejföllel elkevert liszté, és még 2 percig főzzük. Szaggatott galuskával, karikára vágott erős paprikával kínáljuk.

Megjegyzés: Ha nem hipermarketben, hanem piacon vagy halásztól vesszük a halat, nagyságrendekkel olcsóbban kijövünk.
[ad#Google Adsense Cikk]