Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pontyfasírt krumplichips-szel és paradicsomsalátával recept

Pontyfasírt krumplichips-szel és paradicsomsalátával
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pontyfilé
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1 kiskanál mustár
    • 1/2 citrom
    • 1/2 zsemle
    • zsemlemorzsa
    • bors
    • olaj a sütéshez

    A körethez:

    • 1 kg burgonya (sárga)
    • olaj a sütéshez

    A salátához:

    • 4 db paradicsom
    • 1 fej lilahagyma
    • só, bors, cukor, ecet (15%), olívaolaj

    Elkészítése:

    A zsemlét vízbe áztatom, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágom. A pontyfilé bőrét eltávolítom és a húst – a benne lévő “Y” szálkákkal együtt – apróra vágom.

    Sózom, borsozom és meglocsolom a fél citrom levével. Hozzáadom a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a mustárt, a paprikát és a kiáztatott és jól kinyomkodott zsemlét.

    Ha a massza túl lágy, akkor egy-két kiskanálnyi zsemlemorzsát teszek hozzá. 10 perc pihentetés után fasírt golyókat formázok, zsemlemorzsába forgatom és forró olajban aranybarnára sütöm.

    A krumlit meghámozom, kb 2mm vékony szeletekre vágom, majd többször átöblítem, hogy keményítő tartalmától megszabaduljak. A vizet gondosan leitatom és forró olajban ropogósra sütöm.

    A salátához a paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágom és egy tálba rétegezem. A rétegezés közben sózom, borsozom.

    Kevés (2-3 cl) ecetben egy teáskanál cukrot és egy csipet sót feloldok és salátára locsolom. Tálaláskor egy kievés olívaolajjal meglocsolom.

    Tipp:

    A pontyfilé busával is keverhető vagy helyettesíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá