Ponty matróz módra recept

Hozzávalók:
- 8 pontyszelet
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vörös¬hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 pohár vörösbor
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Kivajazott tálra egymás mellé fektetjük a kétujjnyi vastag, megsózott pontyszeleteket, és rámorzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Közben az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a liszttel meghintjük, a vörösborral felengedjük, és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Még néhány percig kevergetve forraljuk, és a halra öntve tálaljuk. (Ha gazdagabban akarjuk adni, a hagymában először az apróra vágott gombát pároljuk meg, utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a borral.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »