Ponty matróz módra recept
Hozzávalók:
- 8 pontyszelet
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vörös¬hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 pohár vörösbor
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Kivajazott tálra egymás mellé fektetjük a kétujjnyi vastag, megsózott pontyszeleteket, és rámorzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Közben az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a liszttel meghintjük, a vörösborral felengedjük, és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Még néhány percig kevergetve forraljuk, és a halra öntve tálaljuk. (Ha gazdagabban akarjuk adni, a hagymában először az apróra vágott gombát pároljuk meg, utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a borral.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

