Ponty jóasszony módra recept
 
                            Hozzávalók:
- 1,5 kg hal
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halat kifilézzük, és a gerincét, a fejét, a farkát, a karikákra vágott sárgarépát meg hagymát kevés sós vízben megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük, ráöntjük a bort meg egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben alufóliával légmentesen lezárva — 15 percig sütjük. Ezalatt a gombát (2-3 szemet egészben hagyva, a többit felszeletelve) a maradék vajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlevet ráöntjük. A tűzről levéve, a tejföllel felengedjük, a tojássárgákat belekeverjük, a megvagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, és a halra öntjük, majd a sütőben az egészet alaposan átsütjük. A megpárolt, egészben hagyott gombákat még a tejfölözés előtt kiszedjük a mártásból, és ezzel meg petrezselyemcsokrocskákkal díszítjük a halat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom » 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

