Ponty jóasszony módra recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg hal
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halat kifilézzük, és a gerincét, a fejét, a farkát, a karikákra vágott sárgarépát meg hagymát kevés sós vízben megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük, ráöntjük a bort meg egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben alufóliával légmentesen lezárva — 15 percig sütjük. Ezalatt a gombát (2-3 szemet egészben hagyva, a többit felszeletelve) a maradék vajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlevet ráöntjük. A tűzről levéve, a tejföllel felengedjük, a tojássárgákat belekeverjük, a megvagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, és a halra öntjük, majd a sütőben az egészet alaposan átsütjük. A megpárolt, egészben hagyott gombákat még a tejfölözés előtt kiszedjük a mártásból, és ezzel meg petrezselyemcsokrocskákkal díszítjük a halat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »