Ponty jóasszony módra recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg hal
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - fél citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halat kifilézzük, és a gerincét, a fejét, a farkát, a karikákra vágott sárgarépát meg hagymát kevés sós vízben megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük, ráöntjük a bort meg egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben alufóliával légmentesen lezárva — 15 percig sütjük. Ezalatt a gombát (2-3 szemet egészben hagyva, a többit felszeletelve) a maradék vajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlevet ráöntjük. A tűzről levéve, a tejföllel felengedjük, a tojássárgákat belekeverjük, a megvagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, és a halra öntjük, majd a sütőben az egészet alaposan átsütjük. A megpárolt, egészben hagyott gombákat még a tejfölözés előtt kiszedjük a mártásból, és ezzel meg petrezselyemcsokrocskákkal díszítjük a halat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

