Ponty jóasszony módra recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg hal
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halat kifilézzük, és a gerincét, a fejét, a farkát, a karikákra vágott sárgarépát meg hagymát kevés sós vízben megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük, ráöntjük a bort meg egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben alufóliával légmentesen lezárva — 15 percig sütjük. Ezalatt a gombát (2-3 szemet egészben hagyva, a többit felszeletelve) a maradék vajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlevet ráöntjük. A tűzről levéve, a tejföllel felengedjük, a tojássárgákat belekeverjük, a megvagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, és a halra öntjük, majd a sütőben az egészet alaposan átsütjük. A megpárolt, egészben hagyott gombákat még a tejfölözés előtt kiszedjük a mártásból, és ezzel meg petrezselyemcsokrocskákkal díszítjük a halat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »