Ponty jóasszony módra recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg hal
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A halat kifilézzük, és a gerincét, a fejét, a farkát, a karikákra vágott sárgarépát meg hagymát kevés sós vízben megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük, ráöntjük a bort meg egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben alufóliával légmentesen lezárva — 15 percig sütjük. Ezalatt a gombát (2-3 szemet egészben hagyva, a többit felszeletelve) a maradék vajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlevet ráöntjük. A tűzről levéve, a tejföllel felengedjük, a tojássárgákat belekeverjük, a megvagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, és a halra öntjük, majd a sütőben az egészet alaposan átsütjük. A megpárolt, egészben hagyott gombákat még a tejfölözés előtt kiszedjük a mártásból, és ezzel meg petrezselyemcsokrocskákkal díszítjük a halat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »