Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel recept

Hozzávalók:
- 2 pisztráng
- 15 dkg bacon
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor snidling
- 1 csokor koriander
- só
- hal fűszerkeverék
- őrölt fehér bors
- citromlé
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd tegyük bele ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan dörzsöljük be. Kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek jól átjárják.
A bacont kockázzuk fel, majd süssük addig, hogy egy kis színt kapjon. Ezután szedjük ki a zsírból, és alaposan csepegtessük le.
A befűszerezett pisztrángokat tegyük egy sütőpapírral kibélelt, és olajjal meglocsolt tepsire, majd kívül-belül csepegtessük meg a citromlével. Tegyünk a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből. A maradék bacont szórjuk a halakra, és mellé.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fok) süssük 25-30 percig, hogy szép színt kapjon, és teljesen átsüljön.
A pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »