Pisztráng kapormártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db pisztráng
- só
- őrőlt bors
- fél dl olaj
- 1kávés kanál pirospaprika
Kapormártás hozzávalói:
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- fél dl olaj
- só
- 2 dl tej
Elkészítéseű
A halat tisztítás után beirdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem és egy pici olajat öntök alá. 0,5 dl olajba teszem a pirospaprikát és egy csipet sót, összekeverem majd megkenem vele a beirdalt halat.
A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon, kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.
A mártás elkészítése:
A kaprot megmosom,összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott fokhagymát, majd az összevágott kaprot és tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni, tejjel felöntöm.
Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sűrűségét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »