Pisztráng kapormártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db pisztráng
- só
- őrőlt bors
- fél dl olaj
- 1kávés kanál pirospaprika
Kapormártás hozzávalói:
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- fél dl olaj
- só
- 2 dl tej
Elkészítéseű
A halat tisztítás után beirdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem és egy pici olajat öntök alá. 0,5 dl olajba teszem a pirospaprikát és egy csipet sót, összekeverem majd megkenem vele a beirdalt halat.
A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon, kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.
A mártás elkészítése:
A kaprot megmosom,összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott fokhagymát, majd az összevágott kaprot és tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni, tejjel felöntöm.
Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sűrűségét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »