Pikánsszózban sült ponty recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg Ponty
- 1 kisdoboz tejföl
- 1 db citrom
- 1,5 ek bazsalikom, lehetőleg ne száraz
- 1 gerezd dundi fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- pici kurkuma
- 1 kk erőspista vagy késhegynyi chilipaprika
- 1 ek zsír
- rizs
- saláta
- paprikacsíkok
Elkészítése:
A bőrétől lenyúzott halat patkókra szeleteltem, jól besóztam, borsoztam. A tejfölt hígítottam pici vízzel, éppen hogy keverhetővé váljon. Aprítottam bele fagyasztott bazsalikomot, reszeltem hozzá fokhagymát,adtam bele kiskanálnyi erőspistát (lehet chilivel pótolni), majd jól elkevertem.
Egy tűzálló Jénait kizsíroztam, egyharmadnyi szósszal felöntöttem, és beleraktam a patkókat. Megrakosgattam citromszeletkékkel, és ráöntöttem a többi szószt, és befedtem a Jénai tetejével. Sütöttem 20 percig 180 fokon, majd tető nélkül még 10 percig 200 fokon, amíg a szósz jól beszívódik a húsba.
Párolt rizzsel, és salátakörítéssel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »