Paradicsomos halleves rizstésztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom (sárga-piros vegyesen)
- 1 fej vöröshagyma
- egy kisebb csokor bazsalikom (vagy ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk cukor
- 1ek Kikkoman soja szósz
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 2-3 dl víz
- 30 dkg afrikai harcsafilé
- 2 ek olívaolaj
- rizstészta (ízlés szerint)
Elkészítése:
A paradicsomot mossuk meg, majd daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra.
A koriandert és a római köményt tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük át egy mozsárba, majd morzsoljuk össze.
Az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, pároljuk tovább pár percig, majd szórjuk meg az összemorzsolt korianderrel és római köménnyel, az apróra vágott bazsalikommal, a cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a sója szószt és öntsük fel a vízzel.
Főzzük a levest kb 30 percig, közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.
Ezután turmixoljuk le a levest vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán szűrjük át.
Ezután tegyük vissza a tűzre, tegyük bele a kisebb kockákra vágott harcsafilét, majd főzzük kb 10 percig, hogy a halhús készre főjön (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).
Ameddig a leves fől, főzzük ki a rizstésztát. Egy edénybe öntsünk bőséges mennyiségű vizet, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót, majd forraljuk fel. Amikor már forr, tegyük bele a rizstésztát, főzzük fogkeményre, majd hideg vízzel öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le és tegyük félre tálalásig.
Tipp:
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a kifőtt rizstésztából és úgy kínáljuk.