Paradicsomos halleves rizstésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom (sárga-piros vegyesen)
- 1 fej vöröshagyma
- egy kisebb csokor bazsalikom (vagy ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk cukor
- 1ek Kikkoman soja szósz
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 2-3 dl víz
- 30 dkg afrikai harcsafilé
- 2 ek olívaolaj
- rizstészta (ízlés szerint)
Elkészítése:
A paradicsomot mossuk meg, majd daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra.
A koriandert és a római köményt tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük át egy mozsárba, majd morzsoljuk össze.
Az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, pároljuk tovább pár percig, majd szórjuk meg az összemorzsolt korianderrel és római köménnyel, az apróra vágott bazsalikommal, a cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a sója szószt és öntsük fel a vízzel.
Főzzük a levest kb 30 percig, közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.
Ezután turmixoljuk le a levest vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán szűrjük át.
Ezután tegyük vissza a tűzre, tegyük bele a kisebb kockákra vágott harcsafilét, majd főzzük kb 10 percig, hogy a halhús készre főjön (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).
Ameddig a leves fől, főzzük ki a rizstésztát. Egy edénybe öntsünk bőséges mennyiségű vizet, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót, majd forraljuk fel. Amikor már forr, tegyük bele a rizstésztát, főzzük fogkeményre, majd hideg vízzel öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le és tegyük félre tálalásig.
Tipp:
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a kifőtt rizstésztából és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »