Papírban sült pisztráng recept

Hozzávalók:
- 1 pisztráng
- 5 citromkarika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szép rozmaring ág
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
(a mennyiségek értelem szerűen felszorzandók a készíteni kívánt pisztrángok számával.)
Elkészítése:
A pisztrángokat alaposan megmosom, megtisztítom. Mindkét oldalát bevagdalom és kívül belül sózom, borsozom.
A fokhagymát vékony szeletekre vágom, minden bevágásba beledugok egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beleteszem a hasába.
Olíva olajjal megkent sütőlapra helyezem a halakat, a pocakjába teszem a fokhagyma mellé a rozmaring ágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetem, alaposan becsomagolom és sütésig hűtőbe teszem.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütöm
Salátával, mártogatóssal tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »