Papírban sült pisztráng

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 pisztráng
  • 5 citromkarika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szép rozmaring ág
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
    (a mennyiségek értelem szerűen felszorzandók a készíteni kívánt pisztrángok számával.)

Elkészítése:

A pisztrángokat alaposan megmosom, megtisztítom. Mindkét oldalát bevagdalom és kívül belül sózom, borsozom.

A fokhagymát vékony szeletekre vágom, minden bevágásba beledugok egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beleteszem a hasába.

Olíva olajjal megkent sütőlapra helyezem a halakat, a pocakjába teszem a fokhagyma mellé a rozmaring ágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetem, alaposan becsomagolom és sütésig hűtőbe teszem.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütöm

Salátával, mártogatóssal tálalom.

Jó étvágyat!