Mátyás ponty recept

Hozzávalók:
- 8 szelet pontyfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- burgonyapüré
- 25 dkg gomba
- só
- 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
A megsózott pontyszeleteket az olajban mindkét felükön erős tűzön ropogósra sütjük. A megsült halat kiszedjük, és melegen tartjuk. Az olajában megpirítjuk a reszelt hagymát, a paprikával meghintjük, a megtisztított, felszeletelt gombát beletesszük, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a halszeleteket burgonyapürére fektetjük, és az egészet a paprikás gombával leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »