Mátyás ponty

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet pontyfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • burgonyapüré
  • 25 dkg gomba
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés:
A megsózott pontyszeleteket az olajban mindkét felükön erős tűzön ropogósra sütjük. A megsült halat kiszedjük, és melegen tartjuk. Az olajában megpirítjuk a reszelt hagymát, a paprikával meghintjük, a megtisztított, felszeletelt gombát beletesszük, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a halszeleteket burgonyapürére fektetjük, és az egészet a paprikás gombával leöntjük.