Léhűtő hekkfilé recept
Hozzávalók:
- 4 hekkfilé
- 4 ek fűszeres kukoricaolaj + 2 ek a sütéshez
- 0,5 citrom leve
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A halszeleteket meleg víz alatt lemossuk – nem olvasztottam ki -, sóval, borssal megszórjuk, majd megkenjük szeletenként 1-1 ek kukoricaolajjal.
A maradék (2 ek) olajat egy grillserpenyőben felforrósítjuk. A halszeleteket rátesszük, meglocsoljuk a citrom levével, és 6-8 percet hagyjuk párolódni, majd öntsünk le a levéből, és hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
Ízlés szerint salátával, sült krumplival, vagy párolt rizzsel, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

