Léhűtő hekkfilé recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
13 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 hekkfilé
- 4 ek fűszeres kukoricaolaj + 2 ek a sütéshez
- 0,5 citrom leve
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A halszeleteket meleg víz alatt lemossuk – nem olvasztottam ki -, sóval, borssal megszórjuk, majd megkenjük szeletenként 1-1 ek kukoricaolajjal.
A maradék (2 ek) olajat egy grillserpenyőben felforrósítjuk. A halszeleteket rátesszük, meglocsoljuk a citrom levével, és 6-8 percet hagyjuk párolódni, majd öntsünk le a levéből, és hirtelen megsütjük mindkét oldalát.
Ízlés szerint salátával, sült krumplival, vagy párolt rizzsel, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.