Léhűtő hekkfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
13 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 hekkfilé
  • 4 ek fűszeres kukoricaolaj + 2 ek a sütéshez
  • 0,5 citrom leve
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A halszeleteket meleg víz alatt lemossuk – nem olvasztottam ki -, sóval, borssal megszórjuk, majd megkenjük szeletenként 1-1 ek kukoricaolajjal.

A maradék (2 ek) olajat egy grillserpenyőben felforrósítjuk. A halszeleteket rátesszük, meglocsoljuk a citrom levével, és 6-8 percet hagyjuk párolódni, majd öntsünk le a levéből, és hirtelen megsütjük mindkét oldalát.

Ízlés szerint salátával, sült krumplival, vagy párolt rizzsel, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!