Lazacszelet kapros céklával recept
Hozzávalók:
- 2 szelet lazac
- 2-3 cékla
- 1 csokor kapor
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leve
- olívaolaj
Elkészítése:
A céklát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
A lazacot folyó víz alatt lemossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal, és megcsepegtetjük citromlével. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
A kaprot apróra összevágjuk.
Egy nagyobb darab sütőpapírt levágunk, olívaolajjal meglocsoljuk. Ezután ráhelyezzük a befűszerezett lazacot, ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral, majd ráhelyezzük a felszeletelt puhára főzött céklát. A tetejére szintén apróra vágott kaprot szórunk, majd olívaolajjal megspricceljük.
A sütőpapír két végét összefogjuk, majd jól becsavarjuk, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon, majd tepsire helyezzük az elkészített csónakokat.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).
Tálalás előtt óvatosan átemeljük a tányérra, de akár a papírcsónakban is tálalhatjuk. Köretként kínálhatunk mellé még krumplipürét, de köret nélkül is nagyon finom.
A lazacszelet kapros céklával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g