Lazacfilé mustármártással recept

Hozzávalók:
- 4 szelet füstölt lazac
- 4 ek juharszirup
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek mustár
- 2,5 dl tejszín
- só
Elkészítése:
A füstölt lazacszeleteket kenjük meg a juharsziruppal. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és erős tűzön pirítsuk meg a halak mindkét oldalát. Tegyük félre és tartsuk melegen.
A visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, valamint a mustárt és pirítsuk meg. Öntsük fel tejszínnel, sózzuk és 1-2 perces forralással mártás sűrűségűre főzzük.
A halat a mártással és párolt rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »