Lazacfilé mustármártással recept
Hozzávalók:
- 4 szelet füstölt lazac
- 4 ek juharszirup
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek mustár
- 2,5 dl tejszín
- só
Elkészítése:
A füstölt lazacszeleteket kenjük meg a juharsziruppal. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és erős tűzön pirítsuk meg a halak mindkét oldalát. Tegyük félre és tartsuk melegen.
A visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, valamint a mustárt és pirítsuk meg. Öntsük fel tejszínnel, sózzuk és 1-2 perces forralással mártás sűrűségűre főzzük.
A halat a mártással és párolt rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

