Lazacfilé mustármártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet füstölt lazac
  • 4 ek juharszirup
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek mustár
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítése:

A füstölt lazacszeleteket kenjük meg a juharsziruppal. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és erős tűzön pirítsuk meg a halak mindkét oldalát. Tegyük félre és tartsuk melegen.

A visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, valamint a mustárt és pirítsuk meg. Öntsük fel tejszínnel, sózzuk és 1-2 perces forralással mártás sűrűségűre főzzük.

A halat a mártással és párolt rizzsel kínáljuk.