Korianderes narancsos pisztráng zöldborsó orsottóval recept

Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- 30 dkg hántolt árpa (gersli)
- 30 dkg zöldborsó (kifejve)
- 10 dkg vaj
- 1 citrom
- 1 narancs
- 2 dkg gyömbér (friss)
- 5 g koriandermag (összetörve)
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
- kristálycukor
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A pisztrángokat filézzük, ízesítjük a korianderrel, sóval, reszelt citrom és narancshéjjal. Sütésig hűtőben tároljuk!
A gerslit jól megmossuk és felmelegített olajon átforgatjuk. Sózzuk és felöntjük vízzel, majd készre főzzük. Használhatunk hozzá húslevest vagy alaplevet is!
A zöldborsót kifejtjük, majd feltesszük főni. Sóval és kevés kristálycukorral ízesítjük. Mikor megfőtt 1/3 részét kivesszük és villával darabosra nyomkodjuk. A maradékot kevés főzőlével és 5 dkg vajjal mixerrel pürésítjük. Összekeverjük a gerslivel és az összenyomkodott zöldborsóval. Összeforraljuk, ízesítjük borssal és ha kell sóval (tehetünk bele összevágott menta levelet is, ebben az esetben a zöldborsó főzőlevébe tegyük bele a menta szárát).
A citromról és a narancsról vágjunk le 1-1 kávéskanálnyi héjat (kb 0,5 cm hosszúra és nagyon vékonyra vágjuk). Lehetőleg a fehér részt teljesen távolítsuk el. A mézet és az olajat melegítsük fel és adjuk hozzá a felvágott héjakat. Ízesítsük gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal. A gyümölcsök levét facsarjuk ki és öntsük hozzá, majd forraljuk fel.
Étkezési keményítővel picit sűrítsük be (használhatunk hozzá száraz fehérbort is).
A serpenyőt melegítsünk fel , majd tegyük bele a vajat. A filéket a bőrös oldalukkal kezdve süssük aranybarnára, majd a másik oldalt is.
Tálalásnál adhatunk hozzá szalmaburgonyát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »