Korianderes narancsos pisztráng zöldborsó orsottóval recept

Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- 30 dkg hántolt árpa (gersli)
- 30 dkg zöldborsó (kifejve)
- 10 dkg vaj
- 1 citrom
- 1 narancs
- 2 dkg gyömbér (friss)
- 5 g koriandermag (összetörve)
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- szerecsendió
- só
- bors
- kristálycukor
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A pisztrángokat filézzük, ízesítjük a korianderrel, sóval, reszelt citrom és narancshéjjal. Sütésig hűtőben tároljuk!
A gerslit jól megmossuk és felmelegített olajon átforgatjuk. Sózzuk és felöntjük vízzel, majd készre főzzük. Használhatunk hozzá húslevest vagy alaplevet is!
A zöldborsót kifejtjük, majd feltesszük főni. Sóval és kevés kristálycukorral ízesítjük. Mikor megfőtt 1/3 részét kivesszük és villával darabosra nyomkodjuk. A maradékot kevés főzőlével és 5 dkg vajjal mixerrel pürésítjük. Összekeverjük a gerslivel és az összenyomkodott zöldborsóval. Összeforraljuk, ízesítjük borssal és ha kell sóval (tehetünk bele összevágott menta levelet is, ebben az esetben a zöldborsó főzőlevébe tegyük bele a menta szárát).
A citromról és a narancsról vágjunk le 1-1 kávéskanálnyi héjat (kb 0,5 cm hosszúra és nagyon vékonyra vágjuk). Lehetőleg a fehér részt teljesen távolítsuk el. A mézet és az olajat melegítsük fel és adjuk hozzá a felvágott héjakat. Ízesítsük gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal. A gyümölcsök levét facsarjuk ki és öntsük hozzá, majd forraljuk fel.
Étkezési keményítővel picit sűrítsük be (használhatunk hozzá száraz fehérbort is).
A serpenyőt melegítsünk fel , majd tegyük bele a vajat. A filéket a bőrös oldalukkal kezdve süssük aranybarnára, majd a másik oldalt is.
Tálalásnál adhatunk hozzá szalmaburgonyát is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »