Korianderes-köményes harcsaszelet cukkini lepénnyel recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a harcsaszelethez:
- 2 db afrikai harcsafilé
- 1/2 ek koriander
- 1/2 ek római kömény
- 1/2 citrom leve
- 1/2 dl olívaolaj
- só
Mentás-kapros cukkini lepény hozzávalói:
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek liszt
- só
- őrölt bors
- kapor (ízlés szerint)
- menta levél (ízlés szerint)
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A koriandert és a római köményt tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd állandó keverés mellett 1-2 perc alatt pörköljük meg. (vigyázzunk nehogy megégjen!!!!)
Ezután öntsük bele egy mozsárba, és törjük alaposan össze.
Egy tálkába öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a citromlevet, az összetört fűszereket, és ízlés szerint sót. Ezután keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük be vele a halszeleteket. Hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hal húsát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá a bepácolt halszeleteket, majd kanalazzuk rá a visszamaradt fűszeres-olajat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.
A cukkinit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk be. Hagyjuk legalább egy fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a vizet.
Ezután tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, a kaprot, és a mentát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és a lisztet.
Keverjük alaposan össze, hogy egy sűrű masszát kapjunk. (ha szükséges akkor adjunk hozzá több lisztet, mert nem szabad hogy folyós legyen)
Egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Amikor már elég forró, tegyünk bele egy evőkanálnyi masszát, majd kissé lapogassuk el. (nekem egyszerre 3 db fért bele a serpenyőbe)
Ezután közepes lángon süssük a lepénykék mindkét oldalát szép pirosra. (én sütés közben kétszer átfordítottam, hogy kellően átsüljenek)
A tálaláshoz ízlés szerint keverjünk simára tejfölt, vagy joghurtot sóval, és őrölt borssal ízesítve.
Tálaláskor tegyünk 2-3 db cukkini lepényt a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült harcsaszeletet. Ízlés szerint kanalazzunk rá az ízesített tejfölből, majd szórjuk meg apróra összevágott kaporral és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »