Koktélrákos spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- 7-8 szem paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd foghagyma
- olaj
- ízlés szerint só, fehér bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó
- 500 g fagyasztott koktélrák
- reszelt sajt
- ketchup
Elkészítése:
Vizet forralunk a tésztának. Közben a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, megszabadítjuk a héjától és kis darabokra vágjuk. Mikor a hagyma megpárolódott, beleöntjük a paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük. Fedővel lefedjük és hagyjuk rotyogni, majd beleöntjük a fagyasztott koktélrákokat (kiolvasztás nélkül). Ezután még kb 10 percig főzzük. Ha kész, összeforgatjuk a megfőtt, leszűrt tésztával. Reszelt sajttal és ketchuppel tálaljuk.
Tökéletes főétel, ha valami újat, de gyorsan elkészíthetőt szeretnénk az asztalra tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

