Kelbe göngyölt harcsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg harcsa filé
- 8 kelkáposztalevél
- 20 dkg sajt
- 1 ek rum vagy sherry
- 1 ek tejföl
- fél húsleves kocka
- 2-2 dl tejföl és főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A harcsafilét és a sajtot pici kockákra vágjuk és 1 evőkanálnyi tejföllel összekeverjük. Ezt a masszát 8 egyenlő részre osztjuk és a kellevelekbe csomagoljuk, majd egy hőálló sütőtálba sorakoztatjuk őket.
A tejfölt, a tejszínnel és a sherryvel összekeverjük, belemorzsoljuk a fél leveskockát, majd a keltekercsekre öntjük.
Kb 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »