Kelbe göngyölt harcsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg harcsa filé
- 8 kelkáposztalevél
- 20 dkg sajt
- 1 ek rum vagy sherry
- 1 ek tejföl
- fél húsleves kocka
- 2-2 dl tejföl és főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A harcsafilét és a sajtot pici kockákra vágjuk és 1 evőkanálnyi tejföllel összekeverjük. Ezt a masszát 8 egyenlő részre osztjuk és a kellevelekbe csomagoljuk, majd egy hőálló sütőtálba sorakoztatjuk őket.
A tejfölt, a tejszínnel és a sherryvel összekeverjük, belemorzsoljuk a fél leveskockát, majd a keltekercsekre öntjük.
Kb 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »