Kelbe göngyölt harcsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg harcsa filé
  • 8 kelkáposztalevél
  • 20 dkg sajt
  • 1 ek rum vagy sherry
  • 1 ek tejföl
  • fél húsleves kocka
  • 2-2 dl tejföl és főzőtejszín

Elkészítése:

A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

A harcsafilét és a sajtot pici kockákra vágjuk és 1 evőkanálnyi tejföllel összekeverjük. Ezt a masszát 8 egyenlő részre osztjuk és a kellevelekbe csomagoljuk, majd egy hőálló sütőtálba sorakoztatjuk őket.
Kelbe-göngyölt-harcsa-3
A tejfölt, a tejszínnel és a sherryvel összekeverjük, belemorzsoljuk a fél leveskockát, majd a keltekercsekre öntjük.

Kb 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.