Harcsapaprikás túrós csuszával recept

Hozzávalók:
- 4 db harcsa filé
- 50 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg csuszatészta
- 2 fej vöröshagyma
- liszt
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 dl víz
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá.
Míg sül a szalonna, forraljunk vizet. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük.
A kifőtt csuszát meglocsoljuk a szalonna zsírjának felével, majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével, esetleg sózhatjuk is – ez ízlés függő.
Egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, a borsot, a sót és az őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük.
A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 10 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még, majd meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval és borssal.
Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük. A megmaradt fűszeres liszt, víz és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, majd tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.
A harcsapaprikás túrós csuszával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »