Harcsapaprikás csuszatésztával recept
Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- só
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 1 kevés őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejföl
A tésztához:
- 40 dkg csuszatészta
Elkészítése:
A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, az aprított kápia paprikával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha megpirult, meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel.
Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a halat. Sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál sűrített paradicsommal ízesítjük és 15-20 percig főzzük.
Közben kifőzzük a csuszatésztát, leszűrjük és kevés vajat teszünk rá. Tálalásig meleg helyre tesszük.
A halpaprikáshoz öntjük a fehérbort, majd tejföllel besűrítjük. A csuszatésztára halmozva, azonnal tálaljuk.
Lilahagymával és piros kápia paprikával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

