Harcsapaprikás csuszatésztával recept

Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- só
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 1 kevés őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejföl
A tésztához:
- 40 dkg csuszatészta
Elkészítése:
A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, az aprított kápia paprikával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha megpirult, meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel.
Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a halat. Sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál sűrített paradicsommal ízesítjük és 15-20 percig főzzük.
Közben kifőzzük a csuszatésztát, leszűrjük és kevés vajat teszünk rá. Tálalásig meleg helyre tesszük.
A halpaprikáshoz öntjük a fehérbort, majd tejföllel besűrítjük. A csuszatésztára halmozva, azonnal tálaljuk.
Lilahagymával és piros kápia paprikával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »