Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsamorzsa recept

Harcsamorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg harcsafilé
    • 2 gerezd fokhagyma
    • halfűszersó
    • citromlé
    • őrölt színes bors
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A harcsafilét vágjuk fel apró kockákra. A fokhagymát vágjuk fel szintén apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott harcsafilé darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. Forgassuk alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd vegyük a lángot nagyobbra, és kevergetve süssük szép pirosra. Közben kevergessük, nehogy a kisebb morzsákra esett halhús leégjen (nyáron tárcsán is megsüthetjük).

    A kisült halmorzsát frissen, melegen tálaljuk. Én pirítóssal, paprikával, újhagymával és teával reggelire kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá