Harcsamorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg harcsafilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • halfűszersó
  • citromlé
  • őrölt színes bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A harcsafilét vágjuk fel apró kockákra. A fokhagymát vágjuk fel szintén apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott harcsafilé darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. Forgassuk alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd vegyük a lángot nagyobbra, és kevergetve süssük szép pirosra. Közben kevergessük, nehogy a kisebb morzsákra esett halhús leégjen (nyáron tárcsán is megsüthetjük).

A kisült halmorzsát frissen, melegen tálaljuk. Én pirítóssal, paprikával, újhagymával és teával reggelire kínáltam.