Harcsacsíkok bundában recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7-8 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 citrom leve
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A harcsát ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a citrom levével és 20 percet pihentetem.
A gombát, hagymát, petrezselymet finomra vágom, majd a tojással és a liszttel palacsintatészta-sűrűségű masszává dolgozom (sót, borsot ebbe is teszek).
A halcsíkokat lisztbe forgatom, utána a sűrű gombás masszába is megforgatom és forró olajban pár perc alatt készre sütöm.
Köretként a hagymás-majonézes krumplisaláta, a rizibizi vagy akár a sült krumpli is passzol hozzá.
A harcsacsíkok bundában kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 205 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.