Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsacsíkok bundában recept

Harcsacsíkok bundában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
    • 15 dkg csiperkegomba
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7-8 evőkanál liszt
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • bors
    • 1 citrom leve
    • bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A harcsát ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a citrom levével és 20 percet pihentetem.

    A gombát, hagymát, petrezselymet finomra vágom, majd a tojással és a liszttel palacsintatészta-sűrűségű masszává dolgozom (sót, borsot ebbe is teszek).

    A halcsíkokat lisztbe forgatom, utána a sűrű gombás masszába is megforgatom és forró olajban pár perc alatt készre sütöm.

    Köretként a hagymás-majonézes krumplisaláta, a rizibizi vagy akár a sült krumpli is passzol hozzá.

    A harcsacsíkok bundában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 205 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá