Haltorta recept

Hozzávalók:
- 1 kg keményebb húsú hal pl: busa
- 1 cs újhagyma
- 1 cs petrezselyem
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg rizs
- 2 evőkanál halfűszer
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz
- só
- bors
- 2 cs bacon
- 2 citrom
Elkészítése:
A halat megtisztítom és kb 2cm-es kockákra vágom. Egy tálba teszem a halat hozzákeverem a felaprított a petrezselymet, az újhagymát a rizst a főzőtejszínt a tojást és a fűszereket. Összekeverem és a baconnal kibélelt formába öntöm a keveréket. A tetejét befedem a maradék baconnel (én felkockáztam mert kevés maradt)a végén a felszeletelt citromkarikákkal díszítem.
40 perc alatt 190 fokon készre sütöm, citrom szeletekkel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »