Halropogós recept

Elkészítés:
A felengedett, szeletekre szedett halat ecetes-sós-babérleveles vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk, és a halból kiszedjük az esetleg benne rejtőző szálkákat. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük az olajos hagymán megpárolt gombát, a tojásokat, a halat, sót és egy csipet szerecsendiót. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk a masszából, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Kitűnő hozzá a gombamártás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »