Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halgolyók, tejszínes kapormártással recept

Halgolyók, tejszínes kapormártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 főre/ 12 db-hoz:

    • 60 dkg halfilé (esetemben ponty)
    • 3 szelet szikkadt kenyér vagy zsemle
    • 3db keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ágacska friss kakukkfű
    • bors
    • frissen reszelt szerecsendió
    • 1 gerezd fokhagyma
    • fél fej vöröshagyma
    • 1-2 ek olíva olaj

    Tálaláshoz:

    • tejszínes kapor mártás
    • grillezett cukkini csíkok
    • paradicsom

    Elkészítése:

    A halfilét éles késsel csíkokra vágjuk és aprító gépbe tesszük. Kenyér belsejét is bele tépkedjük, kemény tojásokat és fűszereket hozzáadva az egész tojást beleütve formázható masszává turmixoljuk.

    Muffin formát olajos ecsettel kikenjük,( vagy papírkapszlikkal béleljük ) vizes kézzel kis maréknyi golyókat formálunk. (tepsibe téve is szépen tartja golyó formáját a massza) Meglocsoljuk kicsi olíva olajjal gombócainkat és 180°C-on kb 20 perc alatt megsütjük.
    Ez idő alatt elkészítjük a kapor mártást, az itt leírt módon.

    https://vargaani.blogspot.hu/2013/05/tejszínes-kapor-martas.html

    Díszítéshez egy cukkinit megmossunk és krumplihámozó segítségével vékony csíkokat vágunk hosszanti irányban.Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben olíva olajon átsütjük. Az elkészült halgombócok tetejére igazítjuk és friss paradicsommal díszítjük, kapor mártással kínáljuk. Előételnek is nagyon finom akár hidegen is. Párolt rizzsel vagy sült krumplival tálalva már önálló fogásként is megállja a helyét :)

    Tipp:

    A szószba friss kapor a legjobb, de a fagyasztott is kitűnő választás lehet…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá